Det finns fortfarande ett hål på den svenska kokboksmarknaden

Jonas Cramby – Kinamat varje dag, Vegetarisk kinamat varje dag

När Natur & Kultur nu ger ut en kinesisk kokbok, egentligen två men mer om det senare, så slår det mig att det finns ett hål på den svenska marknaden, ett utrymme för en modern kinesisk kokbok med ett modernt tilltal bortom de rena receptsamlingarna.
Jonas Crambys Kinamat varje dag är en sådan bok. I min värld handlar en modern kokbok alltid om tilltalet och vilken berättelse som är knutna till recepten. Läs mer

Vikten av att räkna kalorier

Åsa Swanberg – Koll på kalorierna, Michael Mosley – Mosleymetoden
Michel Mosley Åsa Swanberg

För oss som är insatta i den svenska bokutgivningen inom områdena mat och hälsa är det ”lilla” stockholmsförlaget Ordalaget inte så litet och ofta väldigt pigga i sin utgivning. De är snabba med att fånga upp nya trender och nya kunskaper. Läs mer