C-KRETS

[060920] Dansgruppen Art of Spectra
Urpremiär på Pusterviksteatern 2006-09-19
Koreografi/idé Peter Svenzon
Musik av Peter Svenzon, The Flashbulb, Combustible Edison, Urani Bushi, Murcof
Ljusdesign Sigge Modigh
Kostym Ellen Utterström
Dansare: Peter Svenzon, Ulriqa Fernqvist, Victoria Cedergren, Sigge Modigh
Skådespelare och dramaturg: Robert Bohlin
Jonglör: Trevor Lewis

Redan på tisdag var det dags att gå på dans igen efter urladdningen på Operan i lördags med Stravinskij. Det var dansgruppen Art of Spectra som bjöd på en timmes mycket underhållande program med jonglering och magi, ackompanjerat av spinkig cirkusmusik.

C i titeln står för cirkus, kanske också för clowner utan att det direkt förekommer några röda näsor. Däremot finns det ett vackert hästhuvud, enligt programmet designat av Anna Sergerbrant. Jag kom att tänka på En midsommarnattsdröm med Bottens åsnehuvud, men ingen sprang runt med det och skriade (gnäggade), så meningen var förmodligen en annan.

Att man ska sitta och fundera ut meningen med allt är säkert inte meningen. Jag är ingen dansspecialist och tycker att dansarna har samma rätt som musikerna att forma sin konst utan verbal förklaring. (Det här sista är närmast för eget bruk. Jag har svårt att luta mig tillbaka och njuta av baletter, att inte söka efter mer än det jag ser. Med en koreograf som Peter Svenzon som fortfarande kan överraska, inte minst när han släpper sig lös i sitt eget danskompani, borde jag ju annars lätt kunna följa det receptet.)

Det som Art of Spectra bjöd på var både underhållande och inspirerande, varierat och generöst. Att inte alla käglorna var i luften som de skulle och andra småfel överser man gärna med, när showen är så opretentiös som denna.

Man kan se den ytterligare fem gånger under de närmaste månaderna på Pustervik och dessutom blir det några skolföreställningar.

/Åke S Pettersson

▪ Åke S Pettersson
Taggar
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: