MEGADUNDERSHOW

[061001] Backa Teater på Studion
Av Tomas Fredriksson och Jonas Lönnroth
Medverkande Ylva Gallon, Yelda Hadade, Anna Harling, Gunilla Johansson, Per Luttrop, Lasse Pierrou, Ulf Rönnerstrand, Lars Väringer, Kjell Wilhelmsen
Musiker Stefan Abelson, Daniel Ekborg, Lars Nahlin, Bo Stenholm

Kolla medverkandeförtecknigen ovan! Är den inte lovande? Vackra, duktiga och de flesta fall redan etablerade skådespelare och musiker. Klart man hade förväntningar nästan i klass med dem som de små barnen gav uttryck för när ljuset dämpades på Studion.

Och visst fick vi valuta för pengarna. Många nummer, för det var en typisk nummerrevy, var roliga och fyndiga och tänkvärda också för den som endast med svårighet erinrar sig barnaåren. Så bad man de små om ursäkt för de lögner man utsätter dem för, som t.ex. att frukt skulle vara godare än godis, och för sitt olämpliga uppförande då man nallar av barnens snask när de inte märker det.

Men det fanns ett annat inslag i showen, en pessimism som roade till att börja med, men som förstämde när man nådde det vissa slutet, hur roligt är det egentligen att dö?

Sagan som Lars Väringer läste hade heller inget lyckligt slut. Ljuset slocknade på scenen, ridån drogs för och efter några ögonblick av tystnad hördes en klar liten röst som sa: Vad händer nu? Det hände inget mer. Föreställningen var slut.

Det aktualiserar hur svårt det är om man vill erbjuda en ärlig ateism. Vårt behov av tröst kommer lätt i kläm. Lite mera värme skulle inte ha skadat, i sällskap med ett bättre genomarbetat manus.

/Åke S Pettersson

▪ Åke S Pettersson
Taggar
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: