RÖD

[070427] Teater Trixter
Manus och regi Tina Lenne
Scenografi & Kostym Erika von Weissenberg
Musik Björn Knutsson
På scenen: Hanna Ullerstam, Evalena Ljung-Kjellberg, Karin Blixt, Robert Bolin, Eva Lena Edgren.

Mari tänker fira sin trettioårsdag med att ta livet av sig. Anledningen är att hennes älskade Fredrik har blivit överkörd och dödad när de var på semesterresan i Italien. Men istället kommer hennes vänner och mamma och tvingar henne att återvända till livet i en farsartad födelsedagsfest.

”På Trixtervis en korsning mellan vardagsbrutalitet och krossade drömmar”, skriver man i programbladet. Jag skulle vilja tillägga absurt i traditionen från Petra Revenue, (som också medverkat som dramaturg).

Tina Lenne hade regisserat själv och satt hög fart på handlingen. Dekoren av Erika von Weissenberg var full av roliga detaljer, rik och röd. Var det därför som pjäsen hette Röd?
Nån annan förklaring upptäckte inte jag.

Jag blev glatt överraskad av Tina Lennes debut som dramatiker, fast lite förvånad över en del otympligheter som att skådespelarna ibland tvangs till långa ordlösa stunder på scenen. Sånt kommer författarinnan säkert att kunna lösa i nästa pjäs. Hennes föreställning visar att det finns ett liv för Teater Trixter också efter Petra Revenue. (Och efter Ger Ole Monnikhof, som återfanns i programmet som scentekniker.)

/Åke S Pettersson

▪ Åke S Pettersson
Taggar
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: