SHIRLEY VALENTINE

[090223] Av Willy Russse
FolkTeatern gätspelar på Aftonstjärnan

Med Elisabethh Göransson
Regi Kim Lantz

FolkTeatern är ju just nu angenämnt husvill.Nöden tvingar ut den på gästspel och i snöyran i lördags var det dags för Elisabeth Göransson att ha pemiär på Shirley Valentine, historien om den uttråkade hemmafrun som upptäcker klitoris på en ö i Grekland.

Berättelsen har vi hört förr, sett den till och med på bio för någar år sedan och innan dess på Stadsteaterns studio. När den nu spelas är det i en lätt moderniserad version och att det har varit en populär monolog omvittnas i programmet.

Elisabeth Göranssons version är alldeles utmärkt. Om man som jag har sett henne genom åren från det hon framträdde som en en blond ängel i Tok-Alfred till de uppgifter hon på sista tiden spelat i kommer det inte som en överraskning, snarare som en bekräftelse på den talang hon äger, att hennes Shirley sitter smack i väggen. Det är skickligt och imponerande.

Kim Lantz har svarat för regin och därtill finns inte mycket att tillägga. Om det är han som också gjort dekoren bör han få en knäpp på näsan. Så fattig är väl inte teatern!

Trevligt är ordet! Trivsamt i den gamla kåken, en känsla som den här kvällen förstärktes av det ymniga snöfallet och den ovana tystnad som detta medförde.

/Åke S Pettersson

▪ Åke S Pettersson
Taggar
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: