POTATISLANDET

[100830] Pustervik 2010-08-28
Dans- och Teaterfestivalen
Gunilla Heilborn

Dansdelen av Festivalen upplevs av mig som teatervän väl tillfredsställd till skillnad från teater-diton. C de la B är välförtjänt festivalens dominant i år med tre helkvällsprogram. Okunnig som jag är sökte jag mig i lördags till Pustervik för att bese Gunilla Heilborns föreställning Potatislandet, men det var också en dansföreställning. Eller heter det ”performance”? Det är en något blandad upplevelse, dominerad av rörelse men också med plats för sång och musik. Som vanligt i sådana här sammanhang rebuslösning med en hel del humor.

Något programblad fanns inte att tillgå, och festivalens program är av minimalistiskaste slaget, som jag förstått beoende på politikernas njugghet. Vi får bita ihop och hoppas på bättre förutsättnigar nästa år. (Mer teater?)

Som en alonge till dagens föreställning bjöd Gunilla Heilborn på en försmak av sitt nuvarande projekt med arbetsnamnet This is no(t) a love story. Ensemblen har rest och reser omkring i olika europeiska städer för att samla intryck och inspiration. Det finns alltså saker att se fram emot!

/Åke S. Pettersson

▪ Åke S Pettersson
Taggar
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: