Magnus Linton – De hatade

[120228] I en tredelad liten bok ger oss Linton berättelsen om Europas extrema höger. Vi får följa med  till Ungern, Holland och Norge. Första delen, om Ungern, handlar om romernas situation och har rubriken ”Parasiterna”. En talande rubrik. Det handlar omförföljelse av en hel folkgrupp. Inte bara så som den utövas av de mest extrema högerkrafterna utan om en statligt sanktionerad rasism.

Nästa rubrik ”Ockupanterna” berättar om Geert Wilders Holland. Inte något liberalt tillåtande samhälle precis. Idén om muslimerna som invaderar Europa och ska ta över makten över oss och ”vår” kultur har fått starkt fäste där.

Det sista mest suggestiva och skrämmande avsnittet heter ”Förrädarna”. Det är en otroligt suggestiv berättelse om händelserna på Utöya förra sommaren. Att följa händelseförloppet på ön genom intervjuer med några som verkligen var där får håret att resa sig på armarna. Berättelsen varvas med analyser av vad som drev Breivik och det är klarsynt och på intet sätt lugnande läsning. Förrädarna är förstås de som Breivik kallar kulturmarxister (de politiskt korrekta journalisterna, vänsteraktivisterna, de fega politikerna osv). De som enligt honom ljuger för folket och förföljer sanningssägare som honom själv.

Det är välskriven, välresearchad bok som håller journalistikens fana högt. Läs den.

De hatade. Om radikalhögerns måltavlor, utgiven av Atlas förlag, 2012

En kommentar till “Magnus Linton – De hatade”

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: