Forum för poesi och prosa

[130923] Vinjett

Möt dina favoritförfattare
och stifta bekantskap med nya.

Forum för poesi och prosa är Sveriges ledande scen för uppläst litteratur och fungerar både som litterär scen och som mötesplats för litteraturintresserade. Scenen finns på flera orter i Västra Götaland och bland författarna hittar du en blandning av prosaister och poeter, av genrer, kön, nationaliteter och åldrar, mellan etablerat och oetablerat, mellan västsvenska, nationella och nordiska författare. Här kan du ta del av programmet och läsa texter av aktuella författare.

Nästa evenemang: 2 oktober

Smakprov:
Linda Spåman – tre bilder ur barnboken Från bArn till dÖd.

Medverkande:
Linda Spåman, Carl-Henning Wijkmark, Cilla Naumann och Lina Hagelbäck läser på Musikens hus i Göteborg. Tema (O)verkligt.

Om författarna:
Carl-Henning Wijkmark är författare, översättare, kritiker och litteraturhistoriker född 1934 i Stockholm. Hans skönlitterära debut, Jägarna på Karinhall (1972), räknas som en av de starkaste svenska debuterna någonsin och utspelar sig på nazistledaren Hermann Görings ökända jaktslott. Han fick sitt internationella genombrott med romanen Dressinen (1983) och hans författarskap har nått stort erkännande runt om i Europa. I oktober återkommer Wijkmark med romanen Vi ses igen i nästa dröm, hans första bok sedan han 2007 tilldelades Augustpriset för Stundande natten.

Cilla Naumann är författare och journalist. Hon debuterade med romanen Vattenhjärta (1995), som belönades med Katapultpriset för årets bästa debut. Med romanen Dom (2000), en berättelse om en välbeställd familj var son häktas för mord, nådde hon ett stort genombrott och boken översattes till flera språk. Senast kom Springa med åror (2012) som Augustprisnominerades. I den får läsaren följa två kvinnor som under somrarna som unga skapade sin egen värld och verklighet, men som i vuxen ålder upplever en laddad klasskonflikt.

Lina Hagelbäck är författare och litteraturkritiker, bland annat verksam i tidskriften Karavan. Hon har studerat spanska, litteraturvetenskap och journalistik och är tidigare publicerad i bland annat antologin Blå Blixt: Hallon och bensin (2012), 00-tal och Ord&Bild. 2013 debuterade hon med den prosalyriska boken Violencia. Det är en berättelse om den blyga, rädda Stina och den mer explosiva Violencia, om deras starka vänskap, om grymhet och kärleken till poesi. En magisk stämning frammanas av det egensinniga språket, bland annat med fantasifyllda sammanslagningar av ord.

Linda Spåman är författare, konstnär och illustratör verksam i Göteborg. Hon har en magisterexamen i tillämpad konst från Högskolan för design och konsthantverk. Hon debuterade med Kötthuvud (2005) som följdes av den nattsvart humoristiska serieroman Misslyckat självmord i Mölndals bro (2011). Spåmans serieromaner präglas av hennes karakteristiska illustrationsstil. Senast utkom Brf Ensamheten (2013), en satir över bostadssituationen i vilken läsaren får följa olika människoöden i en bostadsrättsförening, deras relationer,ensamhet och upplevelsen av det vi kallar kärlek.

FORUM FÖR POESI OCH PROSA
Arrangeras av:
Författarcentrum Väst med stöd av Region Västra Götaland, Kulturrådet och Göteborgs stad.

Vi har arrangemang på följande orter:
Bengtsfors, Borås, Göteborg, Kinna, Skövde, Trollhättan, Vänersborg och Åmål.

Kontakta oss:
Prinsgatan 12
413 05 Göteborg
Tel 031-751 25 50

PROGRAM
Hittar du >>>Här

 

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: