Vinnaren av barnens romanpris utsedd

[141030] Vinnaren av Barnens Romanpris 2014 är 5768 visningar på youtube skriven av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson. Årets jury bestod av fem sjätteklassare från Frödingskolan och Herrhagsskolan i Karlstad.Motiveringen löd: ”I boken om resandetjejen Rosita finns allt: Musik och skinnskallar. Mod och spänning. Talangjakter och knivar. Det är en superviktig bok.”
Priset är 50.00 kronor. Boken har två författare: Ralf Novák-Rosengren som är musiker och sångare och själv tillhör själv resandefolket, precis som bokens huvudperson; Anita Santesson, filmare, producent och lärare. Hon har tidigare bland annat gjort filmen ”The Middle East Peace Orchestra”, där hon följde en fredsorkester bildad av judar och araber tillsammans.
Övriga nominerade var: Dödsknäpp av Håkan Jaensson, Barnhemmet av Cecilia Lidbeck, Augustinatt av Maud Mangold och Kärlekspizzan av Johan Rundberg.

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!

swishGillar du denna artikel? Redaktionen arbetar gratis, men vi behöver stöd till driften. Ditt stöd skulle betyda mycket för oss. Swisha valfritt belopp till Tidskriften Alba.

Swisha till 1231666452

Mer information om Swish och Alba.nu

Dela den här artikeln: