Författarnas bästa bibliotek

[150921] Ulricehamns stadsbibliotek är Författarnas bästa bibliotek. Biblioteket har en kontinuitet och variation i sina författarbokningar och har under många år bokat en mängd intressanta författare som kommer den stora publiken till del.
Priset delas ut av Kultur i Väst tillsammans med Författarcentrum Väst och ges till det bibliotek i Västra Götalandsregionen som visat störst mod och självständighet när man har bokat författare. Ulricehamns Stadsbibliotek får priset för att de har en kontinuitet och variation när de arrangerar offentliga författarframträdanden.
– Det är intressant och positivt att en liten landsortskommun så länge och kontinuerligt har satsat på författarbesök av så stor bredd. Det gör att litterära samtal kan leva även på mindre orter, säger Gunnar Südow, litteraturkonsulent och medlem i juryn.
Priset delas ut en gång om året och i år sker prisceremonien på Bokmässan den 24 september, klockan 17.10 på Biblioteks & berättarscenen. Priset består av två författarbesök.

Taggar
Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!

swishGillar du denna artikel? Redaktionen arbetar gratis, men vi behöver stöd till driften. Ditt stöd skulle betyda mycket för oss. Swisha valfritt belopp till Tidskriften Alba.

Swisha till 1231666452

Mer information om Swish och Alba.nu

Dela den här artikeln: