Arkiv nr 7 om civilsamhället i Ryssland

[170322] För de lite äldre akademikerna är Arkiv synonymt med en kulturtidskrift med teoretisk tyngd – tidskrift för studier i arbetarrörelsens historia. Under åren 1972–2009 utkom man med 99 utgåvor. Sedan tog orken slut. Istället övergick man till renodlad förlagsverksamhet och utgivning av böcker; flera av dem återutgivningar av klassiker.

Förlaget finns kvar och tidskriften har börjat om på ny kula. Nu heter den Tidskrift för samhällsanalys. Nr 7 har nyligen kommit ut och liknar en bok, en antologi med fem skribenter: Från perestroja till Bolotnaja. Utvecklingen av ett ryskt cicilsamhälle. Innehållet är inte av typen Väst tittar på Öst, utan är skrivet av fem ryska intellektuella.

Arkiv ligger som tidigare geografiskt i Lund. I redaktionsrådet dyker några av tidskriftens veteraner upp, som Boel Berner och Gunnar Olofsson. Den som vill skärpa blicken och botanisera i förlagets verksamhet går till www.arkiv.nu

/CW

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!

swishGillar du denna artikel? Redaktionen arbetar gratis, men vi behöver stöd till driften. Ditt stöd skulle betyda mycket för oss. Swisha valfritt belopp till Tidskriften Alba.

Swisha till 1231666452

Mer information om Swish och Alba.nu

Dela den här artikeln: