Nominera till Elvesonpriset

[130506] Tidskriften KRUT har lagt ner, men priset till Gunnar Elvesons minne lever kvar. Det delas ut till någon som verkat för skolans bästa och främjat dess demokratiska funktioner.
Gunnar Elveson var en av KRUT:s tidiga medarbetare och när han avled i en olycka på fjället instiftades en fond till hans minne. Medel därifrån delas nu ut som stipendier till någon som verkat i hans anda. Han var själv mån om elevperspektivet och den förste att få priset var Alan Schürer som i ett forskningsprojekt kunde visa att  elevdemokrati ledde till bättre skolmiljö. Andra som fått priset är Johan Frick en elev som ledde protester mot ett lokalt initiativ för att införa ordningsbetyg, Göteborgsföräldrar mot nedskärningar och Musiktåget mot nedskärningar delade priset ett år och senast gick det till Linnéskolan i Malmö för dess framgångsrika arbete mot segregerad skola.

Priset och fonden förvaltas nu av nättidningen Skola och Samhälle. Läs mer och se hur du nominerar här >>.

 

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!

swishGillar du denna artikel? Redaktionen arbetar gratis, men vi behöver stöd till driften. Ditt stöd skulle betyda mycket för oss. Swisha valfritt belopp till Tidskriften Alba.

Swisha till 1231666452

Mer information om Swish och Alba.nu

Dela den här artikeln: