Kulturtips i coronatider (15)

Vinjettbild: dans på Göteborgsoperan.

[200430] Göteborgsoperan bjuder på både opera och musikaler. Sedan några år tillbaka har man även ett danskompani som har bjudit på högklassiga föreställningar till ett betydligt lägre pris än för opera och musikal. Nu finns möjlighet att se ett antal föreställningar av olika slag gratis på nätet.

Varken operor eller musikaler är några långkörare på Göteborgsoperan. Det kan också bli lite påfrestande för plånboken att besöka någon föreställning, dock till ett betydligt lägre pris än operan i Stockholm. Göteborgsoperans danskompani har snabbt etablerat sig som en ny konstform av mycket hög kvalitet. Alba har bevakat mycket av allt detta, det är bara att söka på vår ingångssida.

Nu under dessa coronatider är alla föreställningar inställda, men det finns godbitar att se av tidigare föreställningar. Programmet varierar men ofta kan man se allt utom hela musikaler, antagligen av rättighetsskäl – men lite smakprov kan man ta del av.

Det är ändå dansen som avviker mest från vad man brukar förvänta sig. Ibland kanske det bjuder ett visst motstånd att se, men visst förstår man att dansarna är väldigt skickliga och att framträdandet är ansträngande. Så en normal dansföreställning består av två danser med två olika uppsättningar av dansare.

Se aktuellt utbud från Göteborgsoperan.

https://gofilm.se

▪ Christer Wigerfelt

Bild: Untitled black med Göteborgsoperans danskompani.

Kategorier
Skänk ett bidrag till Alba!
gilla.alba.3600px
Dela den här artikeln: