Årets fotograf 2007: Anders Petersen

[071215] Anders Petersen är antagligen fixstjärnan bland svenska samtida fotografer. Det visste jag inte när jag fick tipset att anlita honom som föreläsare på ett seminarium om undersökande fotografi, på ett arrangemang om grävande journalistik i Göteborg för ett antal år sedan. Det visade sig att han var en strålande föreläsare.

Lite senare startade Alba.nu sin utgivning och Anders Petersen fick en professur på Fotohögskolan i Göteborg. Vi fick idén att publicera svenska fotografer i tidningen. Anders nappade direkt och han presenterade en bild i varje nummer av Alba.nu i ungefär två år.

Vi fick bilder som skulle ha räckt till många års visningar och vi hade kunnat slå oss till ro med det. Men efter några år tog vi ändå beslutet att försöka presentera en ny fotograf för varje år. Till vår stora glädje har vi inte haft några problem hittills.

Enklaste vägen till att hitta Anders Petersens bilder i Alba.nu är att titta i Sektioner i tidningshuvudet högst upp på sidan.

Fotogalleri: Anders Petersen

▪ Christer Wigerfelt
Årets fotograf
Skänk ett bidrag till Alba!

swishGillar du denna artikel? Redaktionen arbetar gratis, men vi behöver stöd till driften. Ditt stöd skulle betyda mycket för oss. Swisha valfritt belopp till Tidskriften Alba.

Swisha till 1231666452

Mer information om Swish och Alba.nu

Dela den här artikeln: